Hírmorzsák

2019.08.12. 08:50

Kezdődik az orvosi rendelő és a főutca felújítása Bakonszegen

Fotó: Kovács Péter

Egy épületben az orvos és a védőnő

A bakonszegi önkormányzat a Magyar Falu Program keretében 30 millió forint támogatást pályázott meg az orvosi rendelő felújítására. A tervek arról is szólnak, hogy az épület többfunkcióssá tételével a védőnői szolgálatot is ott helyezik el. Ezeknek a funkcióknak tökéletesen megfelel az épület. A jelenlegi tervek szerint a beruházás 2020-ban valósulhat meg.

Új burkolatot kap a főutca

Hamarosan kezdődik és októberre befejeződhet a Biharnagybajom-Berettyóújfalu mellékút Bakonszegen átvezető szakaszának felújítása. A 250 millió forintos állami forrásból megvalósuló beruházásban a szilárd burkolatú út új aszfaltréteget kap, megépítik az útpadkát, továbbá az út mentén kialakítják a vízelvezető rendszert is.

Segítik a népesség megtartását

Bakonszeg is tagja annak az öt bihari település részvételével létrejött konzorciumnak, amely mintegy 250 millió költségből a humánerőforrás feltárását, a foglalkoztatás elősegítését, a közösség megtartó erejének fokozását tűzte ki célul. A célirányos társulásban Furta, Zsáka, Vekerd, Bakonszeg és Csökmő vesz részt.

HBN

Borítókép: Megújul a bakonszegi orvosi rendelő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában