Újabb kérést teljesített a Napló

2019.05.24. 20:00

Fülig érő mosolyok: kipróbálhatták a fiúk, milyen a vasutasok élete

Vilmos és Balázs elmondták, felnőttkorukban mozdonyvezetőként szeretnének dolgozni.

Fotó: Nagy Dóra

A Hajdú-bihari Napló sorra teljesíti a kívánságokat gyereknap közeledtével. Az elmúlt hetekben beérkezett levelek közül egy testvérpár kérésére lettünk figyelmesek, akik imádják a vonatokat, a vágyuk pedig az volt, hogy belessenek a mozdonyvezető munkájába. Egyeztetések után, és a MÁV engedélyével a kezünkben hívtuk fel a Presits családot, hogy teljesítjük a kívánságukat, és a fiúk felmehetnek a mozdonyvezető fülkébe.

Izgatottság

A debreceni Nagyállomás aulájában messziről ki lehetett szúrni a két apróságot, akik világoskék baseballsapkában – természetesen vonatos emblémával – izgatottan álltak édesapjuk mellett, folyamatosan az állomás ajtaját lesve. Csatlakozott hozzánk Nemes Attila, a MÁV egyik munkatársa, akivel a 11. peronra sétáltunk, ahol már várt minket a vonat, melyet a gyerekek „birtokba” vehettek. Egy piros Desiro típusú sebesre szállhatott fel Balázs és Vilmos, akik fülig érő mosollyal arcukon követték a MÁV munkatársát. A vonaton üdvözölte őket Sipos Gyula mozdonyvezető, majd a gyermeki kíváncsiság uralta a fülkét. Megnyomhatták a kürtöt, elindították az ablaktörlőt, sőt még előre is gurultak pár centit a vonattal.

Az izgalmas program hangulatát fokozta, hogy a mozdonyvezetőtől bármit kérdezhettek a fiúk, sőt még a vonat ajtaját is nyitogathatták. A gyerekek a vonatos élmény után a Naplónak elmondták, nagyon tetszett nekik a különleges program, az pedig még jobban, hogy minden kérdésükre választ adott a mozdonyvezető.

A kicsik elárulták, felnőttkorukban mindenképpen a vasutas szakmát fogják választani.

ND

Az eddigi valóra vált kívánságokról készített cikkeinket itt és itt találja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában