Helyi közélet

2017.12.13. 10:39

Jó helyen van náluk a zsebpénz

Debrecen - A debreceni Fazekas Mihály Gimnázium Mon(k)ey Managers nevű csapata második lett a PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyén.

Debrecen - A debreceni Fazekas Mihály Gimnázium Mon(k)ey Managers nevű csapata második lett a PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyén.

A három fiú és egy lány tavaly ugyanezen a vetélkedőn első helyezést ért el. A többfordulós megméretésre 1240 négytagú csapat nevezett, a múlt heti döntőn négy csoport ügyeskedett a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében. A cívisvárosi diákokat a tatabányai „Kasszaőrök” körözték le. A verseny honlapján olvasható beszámoló szerint a végső fordulóban is változatos feladatokat kellett teljesíteniük a résztvevőknek: egy saját tervezésű startup projektet kellett prezentálniuk, két percben kellett ismertetniük, hogy egy adott pénzügyi, gazdaságpolitikai esemény milyen okokból következett be, egy szövegben kellett a hibákat megtalálniuk és kijavítaniuk, illetve rövid levélrészleteket kellett a megfelelő intézményekhez vagy intézményen belüli szakterületekhez elirányítaniuk.

Izgalmasak voltak azok a szópárbajok, melyekben a csapatoknak egymással szemben kellett megvédeniük ellentétes álláspontjaikat. Azt is feladatul kapták, hogy foglalják össze a pénzvilág egy-egy aktuális eseményéről, folyamatáról szóló cikk lényegét, valamint fejtsenek ki egy gazdaságtörténeti, pénztörténeti témát. Ez alkalommal sem maradhattak el a kvízkérdések, az igaz-hamis állítások és becslések. A csapatok teljesítményét öttagú szakmai zsűri értékelte. A testület elnöke dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Közgazdasági Társaság örökös tiszteletbeli elnöke, tagjai dr. Bod Péter Ákos, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora, Sinkáné dr. Csendes Ágnes, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóügyi szakfőigazgatója, Tevanné dr. Südi Annamária, a Gazdasági Versenyhivatal főtitkára és Tóth Viktor, a Budapest Bank Zrt. vezérigazgatója.

HBN


[related-post post_id="3708154"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában