Helyi közélet

2017.12.12. 14:46

Hajdúböszörményi csapat nyerte a Zsebpénzügyes első évadát

Hajdúböszörmény - A december 9-i élő döntővel lezárult a Zsebpénzügyes vetélkedő első évada. Közel 700 diák regisztrált az innovatív programra, melyet három forduló után a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium Boc$kai T€am nevű csapata nyert meg. A vetélkedő jövőre újraindul!

Hajdúböszörmény - A december 9-i élő döntővel lezárult a Zsebpénzügyes vetélkedő első évada. Közel 700 diák regisztrált az innovatív programra, melyet három forduló után a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium Boc$kai T€am nevű csapata nyert meg. A vetélkedő jövőre újraindul!

Összesen 229 háromfős csapat nevezett a Zsebpénzügyes pénzügyi vetélkedőre az ország 117 iskolájából. A kvízkérdésekből álló tesztsor után 105 csapat jutott a második fordulóba, ahol kifejtős kérdésekre kell választ adniuk a versenyzőknek. Az élő döntőben 21 csapat mérte össze tudását és előadói képességét, hiszen egy összetett pénzügyi helyzetre kellett megoldást találniuk, majd prezentálniuk a szakmai zsűri előtt.

A vetélkedő első évadát a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium Boc$kai T€am nevű csapata nyerte meg - tájékoztatott közleményében az Eurolex Consulting.

„Rendkívül büszkék vagyunk a Zsebpénzügyesre, minden várakozásunkat felülmúlta az érdeklődők és az indulók száma. Nem volt egyszerű egyik tesztfeladat sem, mégis nagyszerű megoldások születtek. A döntőben újszerű és elgondolkodtató megközelítéseket hallhattunk a fiataloktól. Óriási tehetségek mindannyian. Aki most nem nyert, ne csüggedjen, jövőre újra megszervezzük a vetélkedőt” – emelte ki Felfalusi Péter, az Intrum Justitia vezérigazgatója.

Ismét sokat tanultak a diákok a tudatos pénzügyekről a Zsebpénzügyes vetélkedő kapcsán. Jó volt látni, hogy milyen elkötelezetten összedolgoztak a csapatban, és remekül építettek a mentoruk segítségére is. Persze nagyon örülünk a nyereményeknek, de úgy érzem, ennél sokkal többet kaptunk a vetélkedőtől”

– mondta a nyertes csapatot felkészítő tanárként segítő Kissné Horváth Ágnes.

A második helyen a budapesti VII. kerületi Madách Imre Gimnázium Triple Mediocre csapata végzett, míg a harmadik helyezett a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Mezőgazdasági, Közgazdasági, Informatikai Szakgimnázium Pénzművelők csapata lett.

A legtöbb csapattal nevező iskola különdíját a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium kapta.

A Zsebpénzügyes célja, hogy játékos, kreatív, ugyanakkor elgondolkodtató formában fejlessze és mélyítse el a középiskolások pénzügyekkel kapcsolatos ismereteit, képességeit, pénzügyi önállóságra tanítva őket. A három fordulóból álló vetélkedőre 16. életévüket betöltött diákokból álló három fős csapatok jelentkezhettek, akiket egy támogató, tanár vagy szülő segített a felkészülésben. Az Intrum Justitia által szervezett vetélkedő szakmai partnere a Studium Generale.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában