Helyi közélet

2017.06.12. 15:52

Katonanótától volt hangos a pocsaji főutca

Pocsaj - Az emléktúrára a katonák Derecskéről indultak, majd Konyáron és Pocsajban álltak meg.

Pocsaj - Az emléktúrára a katonák Derecskéről indultak, majd Konyáron és Pocsajban álltak meg.

Együtt emlékeztek Pocsajban a Don-kanyarban elesett 2. magyar hadsereg kötelékéhez tartozó honvédekre és munkaszolgálatosokra, fogságba esett és harcokat túlélt tagjaira a pocsajiak, az ideérkező emléktúrázó katonákkal. Az esemény célja a hősi halottakra való emlékezés volt, melyet Fekete András százados, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium katonai oktatóállományának parancsnoka szervezett. Az emléktúrára a katonák Derecskéről indultak, majd Konyáron és Pocsajban álltak meg.

A megemlékezést a temetőnél tartották, ahol a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium, az 5. sz. Bocskai Lövészdandár kijelölt állományai, a Magyar Tartalékosok Szövetsége Hagyományőrző Tagozatának kijelölt tagjai, valamint egyéb civil és katonai szervezetek tagjai vettek részt, összesen hetvenen.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

A temetőből az emlékezők a falu főutcáján vonultak az iskoláig, ahol vacsorát és szállást kaptak. Innen másnap reggel meneteltek tovább Nagykerekibe, Biharkeresztesre, majd végül Berettyóújfaluba, ahol a záróünnepséget tartották.

HBN–NKM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában