Helyi közélet

2017.02.01. 10:17

Átadták a Pro Culture-díjakat

Hosszúpályi - Gobelinművész és múzeumigazgató az idei Pro Culture díjazott.

Hosszúpályi - Gobelinművész és múzeumigazgató az idei Pro Culture díjazott.

Zsúfoltságig megtelt a Bem József Művelődési Ház rendezvényterme a magyar kultúra napján, melynek méltó megünneplése a helyi Irinyi József Általános Iskola diákjainak műsorával vette kezdetét. „A múlt intő szava” című, lírai hangvételű műsorban a gyermekek hangján szólalt meg gazdag irodalmunk sok szép alkotása. A tiszta és őszinte gyermeklelkek által közvetített költői üzenetek elérték céljukat, vagyis bizonyságot tettek kultúránk nagyságáról, beteljesítve a jeles nap valódi reményét: a kultúra tovább örökítését.

Ennek fontosságát hangsúlyozta Berényi András, Hosszúpályi polgármestere a Pro Culture díj átadásakor. Idén ketten részesültek az elismerő kitüntetésben. Először Kovács Károlyné Egri Katalin, hosszúpályi gobelinművész vehette át a díjat, aki művészetével a XIV–XV. századi, nyugat-európai gótikus falikárpitok világát idézi meg. Alkotásai már számos kiállításon nyerte el a műértők tetszését.

Dr. Bihari-Horváth László, a szoboszlói múzeum fiatal igazgatója | Fotó: Magánarchívum

Majd a szintén hosszúpályi származású dr. Bihari-Horváth László, a szoboszlói múzeum fiatal igazgatója kapta meg a díjat, annak elismeréséül, hogy 11 éve végez múzeumszakmai fejlesztőmunkát a helyi Bődi István Falumúzeumban, amely infrastrukturálisan és tartalomszolgáltatásai tekintetében is jelentősen megújult az elmúlt években. A titokban szervezett díjátadó meglepte a díjazottakat, akik meghatottan fejezték ki, hogy mennyire fontos számukra a szülőföld szeretet és a helyi kultúra támogatása.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában