Helyi közélet

2016.10.27. 20:00

Palya Bea: „Amíg élek, addig utazom”

Debrecen – Zenekari fellépéseken, duókoncerteken és gyermekműsorokon egyaránt találkozhat a közönség Palya Beával. Az énekesnő Tovább nő című albumának dalait november 4-én este a Lovardában mutatja be zenekarával. Palya Beával beszélgettünk.

Debrecen – Zenekari fellépéseken, duókoncerteken és gyermekműsorokon egyaránt találkozhat a közönség Palya Beával. Az énekesnő Tovább nő című albumának dalait november 4-én este a Lovardában mutatja be zenekarával. Palya Beával beszélgettünk.

Milyen produkciók irányába mozdíthatja még a kreativitása? Van olyan új megszólalási mód, ami mozgatja a fantáziáját?

Palya Bea: Mindig van! Érdekel a nagyobb felállás, szélesebb hangzás is, volt – és lesz is hamarosan – olyan koncertem, ahol a zenekar vonósnégyessel egészült ki. És persze nagyon érdekel az, amikor egyedül állok a színpadon: az Egyszálének koncertjeim mindig nagyon mély élmények nekem és a közönségemnek is. De sok dolog van még a fejemben és a belső hallósejtjeimben, sok új partnerrel dolgozom, és ez is kinyit új kapukat: legutóbb például Szabó Balázzsal és a slammer Saiiddal írtunk közös dalt a Random Trip lemezre.

A szövegeiben, dalaiban lévő kitárulkozás jellemző-e önre a színpadon kívüli pillanatokban is?

Palya Bea: Olyan viszonyokban, ahol bízom a másikban, igen. A dalokban meg azért kezdtem el ilyen őszinteséggel írni, mert rájöttem – például a közönségem visszajelzéseinek segítségével –, hogy abban a mélységben, amiben az én dalaim születnek, már közösek a történetek: így vagy úgy, de mindenkinek ügye az anyaviszony, az apaviszony, a pozitív vagy negatív testkép, a generációs láncban foglalt tudás, a fájdalom, az exek, a flört, a beavatódás, a valahova tartozás. Innentől kezdve én nem élem meg kitárulkozásnak ezt az alkotói folyamatot, írok arról, amit látok, érzek magamban és magam körül.

Nő című lemezét a Tovább nő követte. Folytatódhat-e még a Nő-sorozat, meddig jutott belső utazása során?

Palya Bea: Amíg élek, addig utazom, és messzire tartok, szóval természetesen folytatom a dalírást is. Az éveim számával a szenvedélyem is nő a dalcsinálás és az éneklés felé, és tudom, hogy az – egyre növekvő – közönségem hűségesen jön velem, bátran lép velem új helyekre is.

HBN-SZL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában