Helyi közélet

2016.10.14. 12:38

Még a katonaéletbe is bepillanthatnak

Debrecen - Jövő kedden és szerdán akár 120-200 szakmával is megismerkedhetnek a diákok.

Debrecen - Jövő kedden és szerdán akár 120-200 szakmával is megismerkedhetnek a diákok.

Látványos és interaktív programokkal várják a továbbtanulás előtt álló fiatalokat a „Szelet a vitorlába!” Pályaválasztási Kiállításon a Lovardában. A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal által immár 17. alkalommal megrendezett eseményen a diákok tájékozódhatanak az itteni és a megyehatáron kívüli oktatási intézmények képzéseiről, a jelentkezések feltételeiről, és az iskolai, kollégiumi életről.

Rendezvényünk célja, hogy a megyében hiányszakmaként kezelt foglalkozások minél nagyobb számban kerüljenek bemutatásra – emelte ki Tapolcai Zoltán, a kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának a vezetője a pénteki sajtótájékoztatón. A kétnapos, október 18-19. között megrendezett programon össszesen 80 kiállító, így többek között 43 közép-, 1 felsőfokú oktatási intézmény, 25 munkáltató és 12 pályaválasztásban érdekelt egyéb intézmény képviselteti magát. A meghívottak standjainál a fiatalok 120-200 szakma között csemegézhetnek, játékos formában is kipróbálhatják azokat, és az elhelyezkedési lehetőségekről is bővebben tájékozódhatnak.

A sokszínű pályaválasztási börzén szinte minden fiatal megtalálhatja a hozzá illő hivatást – fűzte hozzá Tapolcai Zoltán. - A megjelentek kézműves, vagy akár ügyességi feladatokban, nyelvi és környezetvédelmi vetélkedőkön is kipróbálhatják magukat. A rendezvény ideje alatt a színpadon tánc-, énekbemutatók, kémia és fizikai kísérletek is láthatóak lesznek. A rendőrség jóvoltából a diákok fegyvertechnikai bemutatón is részt vehetnek, betekintést nyerhetnek a rabosítás folyamatába, de akár a katonaság egyes területeit is kipróbálhatják repülőgép szimulátorral.

HBN-FL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában