Helyi közélet

2016.09.05. 09:58

Új polgárőr irodát avattak Debrecenben

Debrecen - Az új iroda célja, hogy segítse a lakosság, a polgárőrség és a rendőrség szorosabb együttműködését a Tócóskert lakótelepen.

Debrecen - Az új iroda célja, hogy segítse a lakosság, a polgárőrség és a rendőrség szorosabb együttműködését a Tócóskert lakótelepen.

Ünnepélyes keretek között avatták fel a hajdú-bihari megyeszékhelyen, az István út 9 szám alatt 2016. szeptember 2-án a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért új irodáját. Az átadáson jelen volt Dr. Papp László, Debrecen polgármestere és Dr. Uzonyi Attila r. ezredes, rendőrkapitány, valamint Tóth Attila, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is. Az önkormányzat támogatásával létrehozott iroda célja, hogy a városban működő polgárőr egyesületnek segítséget nyújtson a lakossággal való kapcsolattartáshoz és az adminisztratív feladatok ellátásához, illetve különböző képzések megtartásához.

A debreceni és tócóskerti lakosok biztonságérzetének növelése és a közrend, közbiztonság további javítása érdekében létrehozott új iroda egy olyan információs pont is, ahol a lakosság részére tájékoztatást nyújtanak azokról a lehetőségekről, hogyan lehet megelőzni a különböző jogsértéseket, heti egyszer pedig a helyi körzeti megbízottak is fogadóórát tartanak az érdeklődők számára.

Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a személy, ingó,- és ingatlan vagyon biztonságának megteremtésében nagy szerepe van az egyénnek, hisz kellő óvatossággal, figyelemmel, elővigyázatossággal megelőzhető a bűncselekmények bekövetkezése.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában