Helyi közélet

2016.09.08. 12:31

Sóvágó: leépítették az önkormányzatokat

Hajdúszoboszló - Pilz Tamás szerint viszont nem lesznek további feladatátcsoportosítások.

Hajdúszoboszló - Pilz Tamás szerint viszont nem lesznek további feladatátcsoportosítások.

Idén a hajdúsági fürdőváros ad otthont a XXIV. Országos Jegyző-közigazgatási Konferenciának. A szerdától péntekig tartó rendezvény megnyitóján dr. Sóvágó László, Hajdúszoboszló polgármestere köszöntőjében éles kritikával illette a kormányzatot. Úgy fogalmazott, 2010 óta az önkormányzatiság leépítése zajlik az országban. – A hatalmon lévők úgy gondolják, nem a helyben választott tisztségviselők illetékesek az adott település ügyeinek intézésére. Annak idején részt vettem az 1990-es önkormányzati törvény megalkotásában, az akkori derűlátásom mára semmivé lett, látva, hova jutott azóta az önkormányzatiság – fogalmazott Sóvágó László.


Fotó: Derencsényi István


Természetesen nem találtak süket fülekre az éles szavak, felszólalásában dr. Pilz Tamás, a Miniszterelnökség Területi Közigazgatás-fejlesztési Főosztályának vezetője előbb ismertette az idei évre tervezett fő prioritásokat a közigazgatásban: az állami bürokrácia és a rezsi csökkentése, az államkincstár átalakítása, a központi hivatalok felülvizsgálata, valamint a járási hivatalok megerősítése. A polgármester szavaira reflektálva Pilz Tamás elmondta, ebben az évben sincs szándék arra, hogy az építésügy vagy az önkormányzati feladatok tekintetében további jogkörök kerüljenek át a járási hatóságokhoz.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában