Helyi közélet

2016.05.09. 19:30

Vitte a prímet a Debreceni Egyetem autója

Debrecen - A Debreceni Egyetem autója lett a leggyorsabb a május 6-7-én Egerben rendezett nemzetközi pneumobil versenyen.

Debrecen - A Debreceni Egyetem autója lett a leggyorsabb a május 6-7-én Egerben rendezett nemzetközi pneumobil versenyen.

Távolsági, ügyességi és gyorsulási kategóriákban versenyeztek a kilencedik alkalommal meghirdetett Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny felsőoktatási csapatai: idén a hazai intézmények képviselői mellett lengyel, német, cseh, litván, lett, észt és román egyetemisták is neveztek sűrített levegővel hajtott, saját építésű járműveikkel, összesen negyvenhét csapat mérte össze tudását.

A Debreceni Egyetem Műszaki Kara két csapatot is indított az egri versenyen és mindhárom kategóriában rajthoz álltak a csapatok. A DE-PuffAIR csapata új pályarekorddal (21,876s) nyerte meg a gyorsulási futamot, amelyen 200 métert kellett megtenni a lehető legrövidebb idő alatt.

A kategóriagyőzelem mellett a DE-PuffAIR csapat kapta a Legszebb karosszéria különdíját, továbbá a Debreceni Egyetem lett a 2014-2016 közötti évek tekintetében a Pneumobil versenyek II. legeredményesebb egyeteme.

A távolsági kategóriában a tapasztalt autóépítőkből álló DE-PuffAir a negyedik, a zömében újoncokból építkező DE-Főnix csapata tizenharmadik helyet szerezte meg, az ügyességi futamban pedig nyolcadik és tizedik helyekkel szerepeltek a legjobbak között a Debreceni Egyetem csapatai.

Csapatok:

DE-PuffAIR

Tóth Xénia Erzsébet - pilóta, Darai Sándor , Sipos Kristóf, Tőzsér Dávid, Zilahi Krisztián László, Felkészítő tanár: Lovadi Gyula Dávid

DE-Főnix

Homonyik Vivien, Király Beatrix , Tóth Tímea - pilóta, Béres Zoltán, Jenei Zoltán, Nagy Szabolcs, Sándor Róbert, Szeszák Bence, Veszelszki Krisztián, Felkészítő tanár: Dr. Juhász György

- unideb.hu -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában