Helyi közélet

2016.05.27. 12:26

Megszabadítják a szeméttől az óvárost

Debrecen - A magas fűvel borított területeket a polgármesteri hivatalnál lehet bejelenteni.

Debrecen - A magas fűvel borított területeket a polgármesteri hivatalnál lehet bejelenteni.

Ősz óta nem vitték el az óváros több kis utcájából a közmunkások által nejlon­zsákokba összegyűjtött szemetet, erre panaszkodott a Napló egyik olvasója. Elmentünk a helyszínre, ahol a Kölcsey, a Meszena és a Maróthy György utcákban mi is láttunk ilyen kisebb szemétkupacokat. Pethe Tamás, a Dehusz Nonprofit Kft. ügyvezetője erre úgy reagált, hogy azonnal intézkedik és elszállítják a hulladékot. Hozzátette: előfordul, hogy átmenetileg itt-ott maradnak a zsákok, de hónapokig biztos nem.

Az önkormányzat csütörtöki közgyűlésén Pethe Tamás egy kérdésre válaszolva kifejtette, hogy azért maradhatott korábban sokáig kint az összegyűjtött hulladék, mert nem volt elég szállítójárművük. Az elmúlt egy hónap során azonban két teherautót és egy kisbuszt vásároltak, így ez most már megoldódik.

Néhány olvasónk azt is jelezte, hogy a városban többfelé idén még egyáltalán nem kaszálták le a füvet. Ilyen helyek vannak például a Kishegyesi úton, a Tócóskerti Lakótelep mellett, a Veres Péter utcán, az óvoda tőszomszédságában, illetve a Széchenyi utcán, a volt MSZP-székház udvarán. Van, ahol már az egy métert is meghaladja a fű magassága. (A pázsitfűfélék virágzása éppen ezekben a hetekben zajlik. Erre csaknem annyian allergiásak, mint a parlagfűre.) Pethe Tamás ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a belváros döntő részén és a lakótelepek többségén az AKSD végzi a kaszálást. A közmunkások inkább a külső részeken, mint például Kismacson, Nagymacson, Ondódon, valamint a kerékpárutak mentén dolgoznak ezen. Olyan terület is akad a városban, ahol egy állatok tartásával foglalkozó gazda vállalta a rendszeres kaszálást, a fűért cserébe – tudtuk meg.

Hozzátette, amennyiben valaki nagy gazos telket lát Debrecenben, a polgármesteri hivatalnál tehet erről bejelentést.

HBN–OCs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában