Helyi közélet

2016.04.20. 14:03

Csokonai-sikert hozott a MITEM

Debrecen - A Csokonai Színház egyetlen vidéki színházként képviseltette magát az idén harmadik alkalommal megrendezett Madách Nemzetközi Színházi Találkozón (MITEM), a budapesti Nemzeti Színházban.

Debrecen - A Csokonai Színház egyetlen vidéki színházként képviseltette magát az idén harmadik alkalommal megrendezett Madách Nemzetközi Színházi Találkozón (MITEM), a budapesti Nemzeti Színházban.

Az Imígyen szóla Louis de Funès című előadást magyarországi ősbemutatóként vitte színre a szerző-rendező Valère Novarina és a társrendező Adélaïde Pralon. A színész „érthetetlen”, a kulisszáktól a színpadig vezető útja, a színház és a színész mibenléte kapcsán megfogalmazott gondolatokat Mészáros Tibor lenyűgöző energiával és egyedülálló érzékenységgel tette felejthetetlen színpadi produkcióvá. A fesztivál honlapján közölt beszámoló így fogalmazott: „Novarina többször utalt a komikus színészek nélkülözhetetlen tulajdonságaira, melyek közül a legfontosabbnak a ritmusérzéket és a zeneiséget tartja. Mészáros Tibor bizonyított: pontos váltásaival nevettetett, képes volt mindvégig fenntartani a feszültséget, amelyben társa, „a” díszletező segítette.” Mészáros Tibor ugyanis nem egyedül járta be a színész csodálatos átváltozásait is színre vivő utat, társa volt benne Horváth Sándor, a színház kellékese, aki természetes színpadi jelenlétével járult hozzá a produkció sikeréhez. Az előadást hatalmas taps fogadta a lenyűgözött közönség részéről, és a nézőtérről távozva a szakemberek és a nagyközönség egyaránt a mély elismerés hangján beszélt a produkcióról. Az Imígyen szóla Louis de Funès című előadást a debreceni nézők a következő évadban tekinthetik meg a Horváth Árpád Stúdiószínház terében.

- Csokonai Színház -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában