Helyi közélet

2015.12.14. 13:33

Lesz egy-két változás a felvételiben

Debrecen - A felsőoktatási felvételi eljárás a következő tanévtől néhány pontban módosul.

Debrecen - A felsőoktatási felvételi eljárás a következő tanévtől néhány pontban módosul.

Öt helyett hat intézményt és szakot lehet majd megjelölni a felsőoktatási felvételi eljárás során, ez nagyobb esélyt jelent a felvételizőknek. Nem emelkednek azok a ponthatárok, amiket teljesíteni kell ahhoz, hogy felvételt nyerhessen a tanuló: alap- és osztatlan képzésben 280, felsőoktatási szakképzésben 240, mesterképzésben pedig 50 pont marad a minimum ponthatár.

A döntéshozók előtt

Jó hír, hogy már a parlament előtt van a rezsicsökkentésről szóló módosításcsomag, melynek egyik eleme, hogy az első három hely a felvételi eljárásban ingyenessé váljon – összegezte a legfontosabb tudnivalókat Stéger Csilla, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese a Debreceni Egyetemen tartott kétnapos szakmai konferencián.

A csütörtökön és pénteken tartott konferencia tulajdonképpen 11 felsőoktatási intézménynek közel 230 tanulmányi adminisztrációval foglalkozó munkatársának a képzését jelentette, akik munkájuk során a Felsőoktatási Információs Rendszert (FIR) használják. A képzés során a felsőoktatási adminisztrációnak a jogi, informatikai, valamint rendszer hátterét és összefüggéseit ismerhették meg, hogy a jövőben feladataikat a lehető legpontosabban tudják ellátni. Még ebben a hónapban megjelenik a 2016/17-es tanévre vonatkozó felsőoktatási felvételi tájékoztató a felvi.hu-n. Az eljárás szabályrendszere nem változik, jelentkezni továbbra is elektronikus úton, február 15-éig lehet.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában