Helyi közélet

2015.12.19. 18:19

Időjárás-jelentés - 2015. december 19.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk déli felén anticiklon helyezkedik el, amelynek északi peremén, valamint a Kárpát-medence térségében sok a felhő, párás, helyenként tartósan ködös az idő. Másutt változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Ugyanakkor Északnyugat- és Észak-Európa fölött ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok vonulnak nyugatról kelet felé. Hatásukra többnyire erősen felhős az ég, és több helyen fordul elő csapadék; északon, északkeleten havazik, máshol az eső esik. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk nyugati és déli részén általában 11 és 20 fok között alakul, másutt többnyire -3 és +8 fok között változik. A leghidegebb az Urál előterében van, ahol sokfelé napközben is -10 fok alatt marad a hőmérséklet. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását a fent említett magasnyomás határozza meg, lényeges változás továbbra sem várható.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

Az ország nagy részén túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósabban ködös idő várható, de nyugaton, délnyugaton néhol vasárnap is elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Számottevő csapadék nem várható, szitálás azonban több helyen előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak vasárnap északnyugaton élénkül meg a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +3 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 2 és 6 fok között alakul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában