Helyi közélet

2015.09.10. 12:23

Átadták a Hallt, Debrecen új klubját, pénteken nyitóbuli!

Debrecen - Kétezer négyzetméteren várja a kikapcsolódni vágyókat az ország legújabb és legnagyobb egyetemi klubja.

Debrecen - Kétezer négyzetméteren várja a kikapcsolódni vágyókat az ország legújabb és legnagyobb egyetemi klubja.

Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora a Wellhello Rakpart című dalát hívta segítségül Magyarország legnagyobb egyetemi klubjának, a Hall átadásán csütörtök délelőtt. Az egyetem vezetője az összetartozás, a barátság fontosságát hangsúlyozó sorok után visszautalt a Wellhello nyári debreceni fellépésére, amikor a népszerű együttes a Hall helyszínén koncertezett a Campus Fesztiválon.

A Víztorony szomszédságában lévő létesítmény a felsőoktatási stratégia úgynevezett harmadik missziója, amely szerint az oktatás és a kutatás mellett legyen egy olyan közösségi tér is, ami több szempontból kedvez az egyetemi és a városi polgároknak egyaránt.

Nem mindennapi klub

A 2 ezer négyzetméteres és 2 ezer 200 fő befogadására alkalmas hallgatói klub koncertek, előadások, bálok, konferenciák és egyéb események helyszíneként fog szolgálni a jövőben. A Debreceni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivált szeptember 18-20. között, valamint az októberi Debreceni Egyetem Napok helyszíne is ide kerül át. A Hall a Debreceni Egyetem és Hallgatói Önkormányzata a hallgatók által összegyűjtött saját bevételéből és a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. közös finanszírozásából jött létre. A mintegy 250 millió forintos beruházásból készült rendezvényterem mögött egyéves munka áll, beépített színpad, valamint speciális fény- és hangtechnika teszi teljessé az élményt.

Nem csak debrecenieknek

Dr. Papp László polgármester az átadó ünnepségen hangsúlyozta, hogy itt egy közös szellemi termék létrejöttéről van szó, ahol majd emlékezetes esték várják az oda érkezőket. Hozzátette: a Nagyerdei Stadion tervezésekor már gondoltak arra, hogy a foci mellett más életérzés, a szórakozás, a könnyedség és a kikapcsolódás is teret nyerhessen. Az egyetem és a város közös feladata, hogy olyan közösségi tereket hozzon létre, ami a debreceniek mellett más település, akár határainkon túlról érkezők számára is vonzó legyen. – Fontos üzenetet hordoz magában a Hall, mégpedig azt, hogy érdemes Debrecenben élni és tanulni, itt jól érezhetjük magunkat – tette hozzá a polgármester.

HBN–Vass Kata


A 2015-ös év fellépői a Hallban

  • Aron Chupa
  • Punnany Massif
  • Wellhello
  • Halott Pénz
  • Kowalsky meg a Vega
  • Majka & Curtis
  • Korda György és Balázs Klári
  • Péterfy Bori és a Love Band
  • Bárány Attila
  • Julia Carpenter
  •  


    Debrecen - „Az ország öt legjobb helyében mindenképpen benne van az új klub.”


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában