Helyi közélet

2015.06.07. 15:58

Színvonalas programok várnak a vendégekre

Hajdúböszörmény - Hajdúböszörményben tizenötödik alkalommal rendezik meg a Jazz Blues Jamboree-t.

Hajdúböszörmény - Hajdúböszörményben tizenötödik alkalommal rendezik meg a Jazz Blues Jamboree-t.Egyedülálló a hajdúsági város teljesítménye, hiszen a mai zenei világban nem könnyű a jazz és blues műfaját népszerűsíteni, s tizenöt éven át nemhogy fenntartani, de növelni az érdeklődést. A Hajdúböszörményi Jazz-Blues Jamboree 2001 óta immár hagyomány a városközpontban található Bocskai téren. Június 11-13. között a Hajdúböszörményi Fiatal Művészek (HAFIM) Egyesülete ismét megrendezi ingyenes szabadtéri fesztiválját. A Jamboree magas művészi értéket képviselő élőzenei produkció örömet nyújt az igényes kikapcsolódást kedvelőknek. Takács Tamás a HAFIM Egyesületének elnöke, a rendezvény egyik fő szervezője.

Cseh sörnapokkal

– Elsősorban arra vagyok a legbüszkébb a június 11-én kezdődő Jazz Blues Jamboree-vel kapcsolatban, hogy 15 éve töretlenül fennáll az igény a jamboree-re – fogalmazott Takács Tamás. – Ez hatalmas teljesítmény. Országos és nemzetközi hírű zenészek érkeznek idén is, s a fesztivál vendégeként a Korall együttes itt ünnepli nagykoncerttel a negyvenedik jubileumát június 12-én 21 óra 30 perces kezdettel. Ez is fémjelzi a rendezvény színvonalát. Nagyon büszke vagyok arra, hogy negyedik alkalommal nyerte meg Hajdúböszörmény a Magyar Jazz Ünnepét, ez óriási elismerés, mert szakmai alapon döntenek.

– Újdonság, hogy a fesztiválnak van kísérő rendezvénye, mégpedig az első Cseh Sörnapok, ahol tizenkétféle sör, számos gasztronómiai különlegesség várja a vendégeket. A fellépőkről, a programsorozatról a hafim.van.hu oldalon lehet tájékozódni. A Modern Art Orchestra, aki az európai turnéját Enrico Morriconeval és a Kodály Kórussal nyomta le, a hajdúböszörményi fellépésük után két nap múlva már Amerikában ad koncertet. Tátrai Tibor egyértelműen Magyarország legnagyobb bluesgitárosa, a Magyar Atom zseniális. Ilyen kaliberű szereplők egy rendezvényen, amely, talán még nem hangsúlyoztuk, ingyenes!

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában