Helyi közélet

2015.05.13. 08:21

Sinatra 100: koncert a Kölcseyben

Debrecen - A színpadon: Vastag Tamás, Kocsis Tibor, Gájer Bálint, Lányi Lala.

Debrecen - A színpadon: Vastag Tamás, Kocsis Tibor, Gájer Bálint, Lányi Lala.Nyolc Grammy-, két Oscar-díj, három Golden Globe, több mint 70 nagylemez, négy feleség, 100 év, egy fekete kalap – és a számok mögött egy halhatatlan zseni: Frank Sinatra.

Nagy nevekkel

Egy világ bálványa, akit csak a Hangként emlegettek, a színpadon vérbeli sztár volt, amint viszont kihunytak a fények, azonnal visszavette az útkereső ember, a szorongó férfi ruháját, talán szeme kékje is megkopott a takarásban. Ez a kettősség, ez az érzékenységbe csomagolt csillogó élet elevenedik meg május 30-án a Kölcsey Központ színpadán, ahol tehetséges fiatal előadók emlékeznek a 100 évvel ezelőtt született művészre, aki hosszú, tartalmas életében maradandót alkotott zenében, filmben egyaránt. Neve egyet jelent életigenléssel, eleganciával, élménnyel.

Vastag Tamás, Kocsis Tibor, Gájer Bálint és Lányi Lala, Sinatra világslágerein túl (My Way, New York, New York, Something Stupid, Love and Marriage, Moon River, Killing Me Softly) megidézi a kort is: a ’30-as évek Amerikájának frivol, fehér inges, fekete autós, dohányfüstös, szvinges miliője költözik Debrecenbe. Az est során közreműködik a Studio11 Ensemble.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában