Helyi közélet

2014.10.13. 14:17

Határvonalon a stadion mellett

Debrecen - Igencsak szembetűnő a zöldfelület gondozottsági foka közti különbség.

Debrecen - Igencsak szembetűnő a zöldfelület gondozottsági foka közti különbség.Napokon belül megszűnhet az éles kontraszt a járda egyik-, illetve másik oldala között a stadion tőszomszédságában. Miként az felvételünkön is látszik, a sportlétesítmény felé haladva a sétány jobb oldalán gondozott pázsit, míg a bal oldalon körülbelül fél méter magas gyomtenger, beljebb másfél-két méteres akácfajövések is díszlenek.

Garanciális javításban

Mint azt dr. Gábor Zsombortól, a városüzemeltetési osztály osztályvezetőjétől megtudtuk, a Nagyerdei Stadion körüli – rekonstrukciós munkákat érintő – zöldterületek jelenleg a stadiont építtető kft. fenntartása alatt állnak. Az újonnan vetett fűfelületek kaszálását megbízási szerződés alapján az Agrárius Kft. bevonásával végzi. Az önkormányzat a rekonstrukcióval nem érintett területek kaszálását, gyomtalanítását a gyomvegetáció összetételétől, valamint a gyommal borított terület nagyságától függően rendszeresen végezteti a Dehusz Kft. bevonásával.

– Az említett – Vigadó tér és a Víztorony közötti – sétány jelen esetben határvonalként jelenik meg, ez okozhat eltérést – fogalmazott az osztályvezető. – A szóban forgó gyomosodást már korábban jeleztük a Dehusz Kft.-nek, a gyomok (elsősorban nem allergén libatop félék, amelyek esős időszakban intenzíven növekednek), valamint a sarjhajtások eltávolítása a héten megkezdődik. Az aszfaltban 2 darab csatornaszem található, amelyek garanciális javítási munkálatait az építtető fogja elvégeztetni.

HBN–KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában