Helyi közélet

2014.08.04. 15:05

Homokzsákok utaztak a villamosokon

Debrecen - Az illetékes szerint egy finombeállítás miatt kellett a forgalomból kivonni a CAF-okat.

Debrecen - Az illetékes szerint egy finombeállítás miatt kellett a forgalomból kivonni a CAF-okat.

Akárcsak néhány hónappal korábban, utasok helyett ismét homokzsákokat szállított két CAF villamos az elmúlt napokban. A próbajárat feliratú szerelvényeket látva a megállókban egyesek úgy vélték, hogy biztos a meglévő 18-hoz vásároltak újabbakat.

Tesztelés

A DKV illetékese azt mondta, hogy nem vettek új villamosokat, már meglévőket javítottak.

A CAF spanyol munkatársai az érintett villamosok elektronikus diagnosztikai rendszerének futtatása közben ugyanis hibajelentéseket kaptak. Arra a kérdésünkre, hogy milyen hibát tapasztaltak, Pongor Csaba azt válaszolta, hogy az egyik hajtással-fékezéssel összefüggő elektronikus paraméter a gyárilag megadotthoz képest öt-hat százalékos eltérést mutatott. Cáfolta, hogy a budapesti metróban tapasztalt keréklaposodás jelensége lépett volna fel, vagy a fékekkel lenne baj.

A javítást, finombeállítást leghatékonyabban menet közben, megterhelve lehetett elvégezni. A közlekedési vállalat műszaki igazgatója biztonsági megfontolásból döntött úgy, hogy ez inkább utasok nélkül történjen.

HBN-OCs

A teljes cikk a keddi Naplóban olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában