Helyi közélet

2014.08.03. 17:35

A sértett cáfolta a a tolvaj védekezését

Létavértes –  Horgászbotot, műszaki cikkeket lopott el egy létavértesi családi házból az a férfi, akit lovas rendőrök segítségével fogtak el. Dr. Dobó Dénes, a megyei rendőrkapitányság sajtóreferense közölte: péntek délelőtt egy gyanús alak miatt telefonáltak a rendőrségre.

Létavértes –  Horgászbotot, műszaki cikkeket lopott el egy létavértesi családi házból az a férfi, akit lovas rendőrök segítségével fogtak el. Dr. Dobó Dénes, a megyei rendőrkapitányság sajtóreferense közölte: péntek délelőtt egy gyanús alak miatt telefonáltak a rendőrségre. A bejelentő elmondta: ahogy összetalálkozott a férfival, az egy műszaki cikkekkel teli szatyrot dobott el és elszaladt. A rendőrök a helyszíni adatgyűjtés és a személyleírás alapján a vasútállomás mögötti erdős részen észrevették a gyanúsítottat, aki az egyenruhások láttán a közeli erdőbe menekült.

A járőrök erősítést kértek, majd lovas rendőrökkel közösen átvizsgálták a területet és elfogták H. Csabát (42). A létavértesi férfi azzal védekezett, hogy a szatyorban lévő értékeket ingyen kapta. A nyomozás során azonban kiderült, hogy a 80 éves sértettnek esze ágában sem volt megválni a pecabottól és a műszaki eszközöktől. H. Csaba az előállítását követő kihallgatása során elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A férfi ellen – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség miatt indult büntetőeljárás.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában