Helyi közélet

2014.07.17. 18:26

Szarvasmarha-fodrászat

Debrecen - A szarvasmarhák bemutatóra való felkészítésnek technikáival ismerkedhetnek meg a fiatalok a Debreceni Egyetem nyári táborában.

Debrecen - A szarvasmarhák bemutatóra való felkészítésnek technikáival ismerkedhetnek meg a fiatalok a Debreceni Egyetem nyári táborában.

Az állattenyésztési kiállítások egyik legfőbb attrakciója a holstein-fríz szarvasmarha show. A nézők nem is tudják, hogy mennyi munka előzi meg a tehenek porondra lépését, milyen sok türelem és szakértelem kell a kézhez szoktatáshoz, a küllemi jegyek még előnyösebb bemutatásához, hogy a felvezetett állat a bírálat idejére hozza a legjobb formáját.

A szarvasmarhák küllemi bírálatra való felkészítésnek mára már komoly technikája, koreográfiája alakult ki, amelyet csak szakemberektől lehet elsajátítani. Erre nyújt lehetőséget a Debreceni Egyetem és a Holstein-fríz Tenyésztők Egyesülete által közösen szervezett tábor Debrecenben július 22-e és 25-a között, ahol 10-15 év közötti fiatalok ismerkedhetnek meg a felkészítés tudományával. A tábor résztvevői a felvezetők megjelenésétől a legapróbb részletekig, az írott és íratlan szabályok követéséig mindent elsajátíthatnak.

A jelentkezők legfiatalabb tagja 10 éves, a többség 15 év körüli fiatal, többnyire kis- és közepes gazdálkodók gyermekei, olyan családokból valók, akiknek szülei otthon is állatokkal foglalkoznak. Az állattenyésztésbe beleszületett fiatalok családjukkal együtt rendszeresen járnak az állattenyésztési kiállításra és profi szakemberektől szeretnék elsajátítani a mesterfogásokat. Erre a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán, a Farmer Expo kiállítási területén tartandó táborban lehetőség is nyílik, ugyanis a legjobb hazai show küllemi bíráktól leshetik el a fortélyokat és gyakorolhatnak a gazdálkodók által biztosított szarvasmarhákon. A felkészítő táborban a jelentkezők július 22-én érkeznek, az elméleti és gyakorlati foglalkozások pedig már másnap reggel elkezdődnek.

- unideb.hu -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában