Helyi közélet

2014.04.02. 18:22

Figyelmetlenség miatt törnek a villamosok

Debrecen - A sorozatos balesetek miatt az érintett szakaszon sárga villogó lámpák felszerelését fontolgatják.

Debrecen - A sorozatos balesetek miatt az érintett szakaszon sárga villogó lámpák felszerelését fontolgatják.

Még csak bő egy hónapja szállítanak utasokat a 2-es villamosok, máris három baleset történt velük. Ráadásul mindegyik eset nagyjából egy 500 méteres területen belül az Újkertben, a DAB székház közelében következett be. Előbb egy autós fordult a CAF elé, majd egy biciklissel ütközött, kedden újra egy autós következett.

A városháza illetékese ezzel kapcsolatban elmondta: szerintük jelenleg jó jelzőtáblák vannak kint arra, mindenkinek azoknak megfelelően kellene közlekedni. Úgy tudják, hogy valamennyi baleset ezen jelzések be nem tartása, az elsőbbség meg nem adása, illetve a figyelmetlenség miatt következett be. (A kresz szerint, a kötött pályán haladó villamosnak szinte minden forgalmi szituációban elsőbbsége van más közlekedőkkel szemben.)

HBN-OCs


Debrecen - A villamosok élete nem csak játék és mese Debrecenben, két hét leforgása alatt ugyanis két jármű is áldozatává vált a figyelmetlen autósoknak. Ezúttal a Károlyi Mihály utcánál csattantak.


Debrecen - Rájár a rúd az új villamosokra, hiszen korábban egy autós kanyarodott a szerelvény elé, ezúttal pedig egy másik jármű.


Debrecen - A karambol miatt forgalomból kivont jármű okán nincs zavar a közlekedésben.


Debrecen - Személyautóval karambolozott az egyik CAF villamos a Thomas Mann utcán, egy fő sérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában