Helyi közélet

2014.01.28. 18:33

Megkezdődött a perújítás tárgyalása az újszentmargitai gyilkosság ügyében

Debrecen - A korábbi ítéletek, a perújítási indítvány és a perújítást elrendelő határozat ismertetésével megkezdődött ma az id. és ifj. B. Ferenc ügyében indított eljárás a Debreceni Törvényszéken.

Debrecen - A korábbi ítéletek, a perújítási indítvány és a perújítást elrendelő határozat ismertetésével megkezdődött ma az id. és ifj. B. Ferenc ügyében indított eljárás a Debreceni Törvényszéken.

A két vádlott nem tett vallomást és a kérdésekre sem válaszolt, ezért a nyomozási és a korábbi bírósági szakban tett vallomásaikat ismertette a bíró. A két vádlott a vallomások szerint mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A Debreceni Törvényszék délután azt a tanút hallgatta meg, akinek bejelentése nyomán elindult 2012-ben a perújítási nyomozás. Az asszony arról számolt be, hogy unokájától értesült arról: mégis apja és fia követte el az újszentmargitai gyilkosságot 1999 márciusában.

Mint ismert, csaknem másfél évtizeddel ezelőtt Újszentmargitán álmából felriasztva támadtak a sértettre, és – a vád szerint betonvassal - olyan brutálisan bántalmazták, hogy életét vesztette. Másnap egy arra járó vette észre az udvaron fekvő férfit, orvost azonban már hiába hívott hozzá. A férfi lakóházáról egy 3.000 forint értékű tetőantenna tűnt el.

A Debreceni Törvényszéknek most az a feladata, hogy megvizsgálja a perújítási nyomozás során beszerzett új bizonyítékokat és összevesse őket a korábbiakkal.

Az eljárás csütörtökön újabb tanúk kihallgatásával folytatódik.

- Debreceni Törvényszék -


Ismét gyilkosság vádjával áll bíróság előtt apa és fia Debrecenben

Debrecen, 2014. január 28., kedd (MTI) - Perújítás miatt emberölés vádjával áll ismét bíróság előtt apa és fia a Debreceni Törvényszéken: Burka Ferencet és fiát korábban, egy férfi megölése miatt előbb 15, illetve 13 év fegyházra ítélték, majd megismételt eljárásban bizonyítottság hiányában jogerősen felmentették a gyilkosság vádja alól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában