Helyi közélet

2013.09.18. 10:09

Leépítés az erőműben

Debrecen - A Debreceni Kombinált Ciklusú Erőmű csökkentett működése nem érinti a megyeszékhely távfűtését.

Debrecen - A Debreceni Kombinált Ciklusú Erőmű csökkentett működése nem érinti a megyeszékhely távfűtését.A Napló értesülései szerint a debreceni és a nyíregyházi kombinált ciklusú erőművek veszteséges üzemelése miatt az E.ON összesen félszáz munkatársától kénytelen megválni a két megyeszékhelyen.

Egyházi Nikoletta, a társaság szóvivője információnkat megerősítve elmondta: Európa-szerte veszélyezteti a gazdaságos energia-termelést az a körülmény, hogy a relatíve drága gázzal előállított áramot rendkívül alacsony áron lehet továbbadni.

A gáztüzelésű erőművek üzemelése hazánkban is gazdaságtalanná vált, és bár sokféle forgatókönyvet megvizsgáltunk, a mostani piaci helyzetben és a regulált távhő jelenlegi árszintje mellett a debreceni és a nyíregyházi kombinált ciklusú erőművünk gazdaságos üzemeltetését nem sikerült megoldani.

A következő gázévre a két kombinált ciklusú erőműre már nem is kötöttünk le gázkapacitásokat, az erőművek csökkentett működése azonban a megyeszékhelyek távfűtését nem veszélyezteti - mondta, hozzátéve, hogy a félszáz fős leépítés kell a csökkentett működés fenntartásához, illetve a fennmaradó munkahelyek megőrzéséhez.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában