Helyi közélet

2013.08.05. 16:57

Nem készült el határidőre a körforgalom a Diószegi út elején

Debrecen - Július 22-éig be kellett volna fejezni, de elsősorban a gázvezetékek áthelyezése miatt még sok munka van hátra.

Debrecen - Július 22-éig be kellett volna fejezni, de elsősorban a gázvezetékek áthelyezése miatt még sok munka van hátra.

Az utóbbi napokban szinte teljesen leállt az áprilisban kezdődött körforgalmi csomópont építése a Diószegi út, a Borzán Gáspár- és a Gizella utcák csomópontjában. A kivitelezők alapos késésben vannak, hiszen eredetileg úgy tervezték, hogy július 22-ére elkészülnek.

A realitás

A Polgármesteri Hivatal Városépítési Osztályának vezetőjétől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a kivitelező május végén bejelentette: rajtuk kívül álló okok miatt nem lesznek kész határidőre. A TIGÁZ-DSO Kft. ugyanis az eredetileg tervezettnél több gázvezeték áthelyezését ("kiváltását") kérte, ez azonban nem történt meg, mivel a létesítési engedélyt az illetékes hatóság egy jogi vita miatt nem adta ki.

Másik gond, hogy a közműszolgáltatók a tervek készítésének időszakában olyan közműnyomvonalakat jelöltek meg, amelyek a valóságban nem ott vannak. Emiatt tervmódosításokra is szükség van.

Addig is amíg a problémákat megoldják arra törekszenek, hogy a közlekedők számára folyamatosan átjárható legyen a csomópont - írja Scheffer Attila.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik