Helyi közélet

2013.08.02. 17:18

Két napig a lovak főszerepben

Hortobágy - Egy hónapja úgy tűnt idén elmarad, a hétvégén mégis lesz lovasnapok.

Hortobágy - Egy hónapja úgy tűnt idén elmarad, a hétvégén mégis lesz lovasnapok.

A plakát folytonosságot tükröz, hiszen a műsorszámok zöme egyezik a tavalyival, pedig a Mátai Ménesnél az elmúlt hetekben lezajlott változások miatt már mások szervezték a 47. Hortobágyi Lovasnapok programját. Hogy milyen eredménnyel, azt majd a kilátogatók döntik el.

Mindenesetre szombaton félt tíztől a megnyitó után most is a csikósverseny első fordulója vezeti be a napot. Követi a Dunka Csaba díjugrató emlékverseny, illetve emléktábla avatás. Délután egy órától a csikósok ügyességi lovaglása jelzi a folytatást. Új elem, egy ünnepélye megállapodás a Nyeregszemle képviselőivel, amit az állami ménesek bemutatója követ. Az EPONA Spanyol Lovasiskola, lovastornász és Pusztai Rókák bemutatója, végül a Pusztaötös és az összes szereplő felvonulása zárja az első napot.

Másnap fél tíztől csikósok 3. próbájával indul a nap, aztán újra ménesbemutató, huszártoborzó, lovasikola, ha valaki szombaton lemaradt volna róla. Délelőtt még a népies fogatok versenye, a pusztaötös, díjlovasok bemutatója és Pusztai Rókák műsora szórakoztatja a kilátogatókat, akiknek csak a parkolásért kell fizetni. Délután az eddigiekhez Sasvári Sándor színművész énekes produkciója és lovastornászok bemutatója csatlakozik és befejeződik a csikósok versengése a látványos síkversennyel.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában