Helyi közélet

2013.08.23. 09:46

Értéktár még nem, csatornázás igen

Polgár - Többek között közbeszerzésekről döntöttek a polgári képviselők.

Polgár - Többek között közbeszerzésekről döntöttek a polgári képviselők.Egyelőre elvetette a települési értéktár létrehozásának tervét Polgár képviselő testülete az augusztus 15-i ülésén – tudtuk meg Tóth József polgármestertől. Bár az önkormányzat fontosnak tartja a helyi nemzeti értéktár összeállítását, de annak létrehozására, más halaszthatatlan feladatok miatt egy későbbi időpontban tesz kezdeményezést – mondta a településvezető.

Módosította a testület a 2013. évre vonatkozó közbeszerzési tervét, egyrészt a jelenleg is zajló városfejlesztési projekt I. ütemében felmerült kiegészítő, illetve új műszaki tartalmú építési beruházások szükségessége, másrészt a szennyvízhálózat bővítési program miatt.

Utóbbi esetén a projekt előkészítésére, a jogerős engedélyes terveket elkészítő tervező szervezet kiválasztására szóló közbeszerzésről döntöttek a képviselők. A szükséges állami támogatást idén nyerte el a város. Amennyiben sikerrel pályázik a második fordulóban is, úgy 2014-ben kezdődhetnek a csatornázási munkálatok és – az eu-s irányelveknek megfelelően – 2015 végére teljesen kiépülhet Polgár szennyvízhálózata. Jelenleg mintegy 70 százalékos a csatornázottság, további 23 utcában, kb. 580 új bekötést kell elvégezni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában