Helyi közélet

2013.07.30. 09:01

Befejezték a nyomozást

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság két büntető eljárás nyomozati szakaszát is vádemelési javaslattal fejezett be.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság két büntető eljárás nyomozati szakaszát is vádemelési javaslattal fejezett be.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság eljárást indított D. László 40 éves helyi lakosú férfi ellen, aki 2013. január 20-án délután az általa hajtott lovas fogattal ittas állapotban közlekedett Hajdúnánás belterületén a Magyar utcán, a Tiszavasvári utca irányából a Pázsit utca irányába. A fogaton mellette utazó férfi menet közben a bakról váratlanul leugrott és ettől az úttest jobb oldali havas padkájára esett. A fogatot hajtó ezt észlelve megállt - azonban a bakról nem szállt le -, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A 49 éves sértett a kórházba szállítás közben – a balesetben elszenvedett sérülései következtében – elhalálozott, ezért a segítségnyújtás elmulasztása miatt D. László fogathajtót gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság a segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetése miatt indított nyomozást befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Szintén vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a Hajdúnánási Rendőrkapitányság egy helyi kerékpártolvaj ellen.

A rendőrkapitányság bűnügyi osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, aki 2013. július 16-án este Hajdúnánáson a Mártírok útja közelében lévő labdarúgópályáról eltulajdonított egy őrizetlenül hagyott kerékpárt.

A nyomozók az eljárásban a beszerzett bizonyítékok alapján megállapították, hogy a bűncselekményt egy 21 éves helyi lakosú férfi követte el, akit a rendőrök a lakásán elfogtak, ahol megtalálták az eltulajdonított kerékpárt is.

Az ügyben a nyomozást a Hajdúnánás Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Hajdúböszörményi Járási Ügyészségnek.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában