Helyi közélet

2013.06.17. 19:12

Európa-bajnok lett a Magyar Ügyvéd Labdarúgó válogatott

Debrecen - Sikert-sikerre halmoz a magyar taláros gárda, amelynek egyik vezéralakja debreceni.

Debrecen - Sikert-sikerre halmoz a magyar taláros gárda, amelynek egyik vezéralakja debreceni.

Hihetetlen izgalmak, hosszabbítás és 11-es rúgások után, 4-1 arányban győzött a főleg fővárosi-, pécsi és egyszem debreceni ügyvédből álló Magyar Ügyvéd Labdarúgó válogatott az ilyen csapatoknak szervezett nagypályás Európa Bajnokságon.

Legyőzhetetlen magyar ügyvédek

A Nápoly közelében fekvő, az UNESCO által a világörökség részének nyilvánított festői szépségű Cilento-Paestumban rendezték meg idén az 5. Eurolawyers-t - közölte lapunkkal a debreceni Dr. Rácsai Lajos, aki 1996. óta tagja az együttesnek. Mint elmondta: az ügyvéd-futballisták Európa-bajnokságán 15 ország, 37 csapata Classic és Masters kategóriában indult harcba az érmekért, közöttük a mieink is, akik a 35 év fölöttieknek fenntartott Mastersben vitézkedtek. A rendes bajnoki mérkőzésekhez képest mindössze annyi könnyítés volt, hogy nem 45, hanem 30 percig tartottak a félidők.

A négycsapatos csoportokból a magyarok 14-1-es gólkülönbséggel csoportelsőként jutottak a legjobb nyolc közé, ahol a Tivoli Ügyvédi Kamara csapatát sikerült 4-0 arányban legyőzni.

Az elődöntőben a Cseh Ügyvédi Kamara csapata következett, akik felett 2-0-ás diadalt aratott a taláros alakulat.

Döntő csata a hazaiak ellen

A döntőben a torna másik favoritja, az Avvocati Napoli csapata volt az ellenfél.

Dr. Váradi Gábor bravúrjai mellett a magyarok kíméletlen ítéletvégrehajtónak bizonyultak, így 2003 után a magyar csapat másodszor is Európa-bajnok lett! (A mieink mind a hat mérkőzésüket megnyerték.)

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában