Helyi közélet

2012.12.01. 11:18

Hosszú-hosszú sorban állásra és méltatlan körülmények a sámsoni mobil tüdőszűrésen?

Hajdúsámson - A jegyző szerint megfelelően biztosították a tüdőszűrésre érkezők várakozási lehetőségét.

Hajdúsámson - A jegyző szerint megfelelően biztosították a tüdőszűrésre érkezők várakozási lehetőségét.

Hosszú-hosszú sorban állásra és méltatlan körülményekre panaszkodott lapunknak egy hajdúsámsoni nő, aki a városban ezekben a napokban működő mobil tüdőszűrésen szeretett volna részt venni. A vizsgálat az iskolaudvaron folyt, várakozni a szabadban kellett, s nem keveset, mivel sokan voltak. Ő feladta, mert fázott, egyben felháborította a dolog.

Ezzel kapcsolatos kérdéseinkkel először a megyei Népegészségügyi Szakigazgatási Szervhez (ÁNTSZ) fordultunk, ahol arról tájékoztattak a jegyző köteles a tüdőszűrő-vizsgálat elvégzésével kapcsolatos ügyviteli és technikai feladatok ellátásáról gondoskodni.

Adottak a feltételek

Még 2011-ben rendelte el az ÁNTSZ a településen a 30 év feletti lakosság kötelező tüdőszűrését (mintegy 8 ezer ember), azóta folyamatosan egyeztettünk a Kenézy Kórházzal, ahonnan most (november 23-tól december 6-ig) tudtak csak a feladat elvégzéséhez szűrőbuszt biztosítani. A korábbi években az a gyakrolat alakult ki, hogy ezzel a járművel az iskola hátsó bejáratánál parkolnak le, mert ott tudjuk a legjobban megoldani az őrzést és az áramellátást, illetve onnan néhány méterre van egy olyan nagy, fűtött, székekkel ellátott folyosó, ahol az emberek várakozhatnak - mindezt már Bagolyné Szűcs Mariann, Hajdúsámson jegyzője mondta lapunk megkeresésére. Hangsúlyozta, a folyosót az emberek igénybe vehetik, az nyitva van a tüdőszűrés ideje alatt. - Inkább az lehet a probléma, hogy mindenki a délelőtti órákban szeretné letudni a vizsgálatot, pedig a szűrőbusz 8-18 óráig fogadja a lakosságot - jegyezte meg. Kérdésünkre, hogy jelzi-e felirat, hol lehet várakozni, a jegyző nemmel felelt, viszont azonnal intézkedett egy tájékoztató tábla elhelyezéséről.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában