Helyi közélet

2012.09.05. 17:13

Móricz zsoltárai a parkban

Debrecen, Tiszacsécse - Hangtölcséreken keresztül, illetve fatáblákon elevenednek meg a szavak.

Debrecen, Tiszacsécse - Hangtölcséreken keresztül, illetve fatáblákon elevenednek meg a szavak.

Móricz Zsigmond halálának 70. évfordulója alkalmából szülőfalujában – több éves előkészület után – hamaraosan olyan parkot adnak át, ahol az író rég elfeledett zsoltárait hallhatják és olvashatják a látogatók, hangtölcséreken keresztül, illetve fatáblákon – tudatta szerdán Dobos Zita, a Tiszántúli Református Egyházkerület sajtóreferense. A szövegeket többek között Törőcsik Mari, Eszenyi Enikő, Hegedüs D. Géza, Csikos Sándor, Alföldi Róbert, Fehér Tibor, Horváth Zoltán és Szabó Gyula előadásában rögzítették – derül ki közleményéből.

A tiszacsécsei református egyházközség szeptember 10-én, hétfőn délelőtt 11 órakor, ünnepi istentisztelet alkalmával adja át a parkot a parókia nagy kertjében. Díszvendég Törőcsik Mari, a nemzet színésze, igét Bölcskei Gusztáv püspök hirdet, áldást és könyörgést Bartha Gyula szatmári esperes mond. Az író Életem regénye című művéből Csikos Sándor Jászai Mari-díjas színművész, a Csokonai Színház társulatának tagja olvas fel részletet.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában