Helyi közélet

2012.08.14. 12:05

Örökbefogadó szülővé vált a Debreceni Egyetem

Debrecen - A Kultúrpark állatkái közül a mókusokat támogatja az intézmény.

Debrecen - A Kultúrpark állatkái közül a mókusokat támogatja az intézmény.

A Debreceni Egyetem a mókust választotta kabalafigurájává, mely alkalomból az intézmény a Nagyerdei Kultúrpark 5 mókusfajának 12 példányát fogadta örök. – Körülbelül két éve fogalmazódott meg a hallgatókban, hogy az egyetemnek legyen egy jelképet, melyet a vezetőség is támogatott. Mivel az intézmény és környékén rengeteg mókus található, melyek fürgék, vidámak és okosak, úgy véltük méltó szimbóluma lesz az egyetemnek – mondta Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora, a keddi sajtótájékoztatón. – Az örökbefogadás egy újabb összekötő kapocs a két intézmény között, mely már hosszú évekre nyúlik vissza. A kultúrpark kihelyezett tanszékként is működik, segítve a Debreceni Egyetem természetvédelmi és vadgazdálkodási képzésben résztvevő hallgatókat, akik rendszeresen töltik nálunk a szakmai gyakorlatokat – közölte Nagy Sándor Tibor, a Nagyerdei Kultúrpark igazgatója.

A virágkarneválon a Debreceni Egyetem 5-ik éve indít virágkocsit, melyen a kabalaállatka áll a középpontban. – Az, hogy az intézményünk állandó résztvevője a karneválnak kifejezi, hogy az egyetem részese a város életének. A Pikó Sándor grafikusművész által alkotott virágkocsin 5 mókus jelenik meg, s úgy vélem különleges kompozíciót láthatunk majd – fogalmazott Fábián István. Szikszai Tamás, a DEHÖK kommunikációs alelnöke hozzátette: Az egyetemi jelkép a beiskolázási kapány részét is képezni fogja.

Bárki lehet pótszülő

Nem csak intézmények, csoportok, de magánszemélyek is lehetnek örökbefogadók, ehhez mindössze „bele kell szeretni” az kultúrpark 174 faj valamelyikébe és megkeresni az intézmény vezetőségét, zoopedagógusát, vagy szólni a pénztárnál. – Bármiféle hozzájárulást szívesen veszünk. Takarmánnyal, kifutó alapanyagaival, társadalmi munkával vagy pénzzel is segíthetők a kedvencek. Ez lehet egyszeri alkalom, vagy havi rendszerességű is. A programnak mindenesetre közösségteremtő ereje van, például vannak óvodáscsoportok aki gyakorta tartanak nálunk szülőértekezletet – mondta Nagy Sándor Tibor, a Nagyerdei Kultúrpark igazgatója. Az állatkert 3-4 tucat állatfajának van eddig örökbefogadója, s főként az emlősök találtak eddig gondviselőre, a kultúrparkban azonban számtalan állatfaj vár még szülőre.

 

HBN

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában