Helyi közélet

2008.10.19. 08:04

Megkérdeztük: Ön mit tenne a sírgyalázókkal?

<p>A temető őrei felületesen végzik a dolgukat, jobban oda kellene figyelniük a rendre – nyilatkozta Tilistyák János, aki bezárással büntetné azokat, akik jogtalanul nyúlnak idegen sírokhoz.</p>

Kiszely Márk becstelen embereknek nevezte azokat, akik effajta bűncselekményt követnek el, és véleménye szerint mindenképpen büntetést érdemelnének. – Helyre kellene hozatni a bűnössel az okozott kárt, esetleg pénz-, vagy börtönbüntetést kiszabni rá – mondta.
– A sírgyalázó fizesse ki a kárt, amit okozott, és ezen felül akár börtönbe is kerülhetne érte. El se tudom képzelni, miért csinál valaki ilyesmit, biztosan elmebeteg – magyarázta Kerek Róbert.
– Én kifizettetném a sírgyalázóval a kárt, amit okozott, utána börtönbe dugnám egy-két hétre, esetleg egy jó nagy pofont is megérdemelne a szüleitől – fejtette ki véleményét Potóczki László.


Fekete Tiborné
szerint jobban oda kellene figyelni a temetők biztonságára, esetleg be lehetne kamerázni a területet. – Mindenképpen helyrehozatnám a bűnössel a síron keletkezett károkat, de börtönbe azért nem küldeném – mondta.
– Ha sikerül elfogni, közmunkára ítélném, a pénzbüntetés szerintem nem lenne visszatartó erő – nyilatkozta Szilágyi Istvánné, aki szerint több biztonsági őrre lenne szükség a temetőkben, akik nap közben és nyitvatartási időn kívül is rendszeresen járőröznének a területen.
  • Botrány az Idősek Házában
  • Vádirat
  • Ezek is érdekelhetik