Helyi közélet

2008.05.01. 19:28

Majális a városnapon, Tégláson

<p>Téglás-Május első napján ünnepelte az önállóvá válásának 17. évfordulóját Téglás. A városnap alkalmából számos program várta a kikapcsolódni vágyókat a sportpályán.</p>

Csobán József polgármester az évforduló alkalmából, ünnepi beszédében elmondta: 1991 május 1. óta él önálló életet a város.
Előtte 8 évig "kényszerházasságban" volt Hajdúhadházzal, az együtt létet valójában egyik fél sem igényelte, központi intézkedés kötelezte azokat a fúzióra.

A település első embere értékelte az elmúlt közel két évtizedet. Elmondta: jó döntés volt a függetlenedés.

Az országban jelenleg működő, mintegy 3100 önkormányzat közül Téglás a 6 ezer 500-as lélekszámával 220. a rangsorban.
Az infrastrukturális fejlettség tekintetében viszont az előkelő 30. helyet tudhatja magáénak, hiszen a városban az infrastruktúra kiépítettsége csaknem 100 százalékos. Az elmúlt években mintegy 4 milliárd forinttal lett gazdagabb a város.
Tavaly például egy 20 tantermes iskolát adtak át. A polgármester örömét fejezte ki, hogy a település lakói szeretnek ott élni, hiszen minden adott a kellemes hétköznapokhoz. A város napja alkalmából díjakat adtak át a település kiemelkedő polgárainak.

Az egészségügyi díjat Tóth László kapta meg több évtizedes gyógyító tevékenységéért. A sport díjat Szabó Mihály, a súlyemelő szakosztály vezetője vehette át önzetlen munkájáért.

Minden korosztálynak

- Az egész család itt van, a párom focizik, mi pedig élvezzük a programokat - mondta lapunknak Papp Mónika.

Az ismerősök főznek, kellemes a hangulat, jól érezzük magunkat.
- Nekünk leginkább a gyerekműsorok tetszenek, jók az előadások és a programok. A gyerekek a kézműves foglalkozáson is részt vettek. Minden évben eljövünk, idén kimondottan örülünk a jó időnek - mondta Báder Tiborné.

Az egész napos rendezvényen minden korosztály talált kedves elfoglaltságot. Már kora reggel elkezdődött a kispályás labdarúgó bajnokság, ahol számos csapat mérte össze tudását.

Kézműves foglalkozások várták az alkotó kedvűeket, helyi óvodapedagógusok tanítgatták a gyerekeket. A legkisebbek nagy örömére bohócok is felléptek, mókás műsoruk elbűvölte a nagyérdeműt.

Zenés mesejátékot, súlyemelő- , és harcművészeti bemutatót is láthatott a közönség. A helyi népdalkör, iskolások és óvodások szórakoztatták kellemes előadásukkal a megjelenteket. Volt operett és cigánytánc, fellépett a Hajdú Táncegyüttes is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában