Helyi közélet

2008.05.08. 08:57

Lassan „aranyáron” járunk az autóval

<p>Miközben ma az országban a legdrágább helyeken kérnek el 10 fillér híján 330 forintot egy liter gázolajért, és 313-at a benzinért, elemzők a nyár derekára mindenütt 340-350 forintos üzemanyagárakat valószínűsítenek.</p>

Debrecen — Hiába szökött az egekig az üzemanyagok ára a hazai töltőállomásokon, a forgalmon a drágulásnak nyoma sincs. Sőt! Miközben a benzin és a dízelolaj literenkénti ára immár huzamosabb ideje 300 forint körül van, a Magyar Ásványolaj Szövetség adatai szerint egyre több üzemanyag fogy; az idei első negyedévben 95-ös ólommentes benzinből 0,2 százalék, gázolajból viszont 4,1 százalék volt a növekmény.

A holtankoljak.hu azt jelentette, hogy szerdán történelmi magasságokba emelkedett az üzemanyagok ára, aminek eredményeként gázolajat már sehol nem tankolhatunk 300 forint alatt és 2-es számjeggyel kezdődő benzinárra is csak nagyon elvétve bukkanhatunk.
Ez a jelen, ám ami még érdekesebb, az a jövő, pontosabban a későbbiekre vonatkozó előrejelzések. Mert miközben ma az országban a legdrágább helyeken kérnek el 10 fillér híján 330 forintot egy liter gázolajért, és 313-at a benzinért, elemzők a nyár derekára mindenütt 340-350 forintos üzemanyagárakat valószínűsítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában