Helyi közélet

2008.05.29. 20:14

Kockázatos Nagyerdő; bármikor dőlhet a fa

<p>Az elmúlt négy-öt évben Debrecenben nem fordult elő, hogy egy magától kidőlt fa agyonütött volna bárkit – tudtuk meg Juhász Lajostól, a Nyírerdő Rt. debreceni igazgatója azután, hogy szerdán idős nőre dőlt fa Budapesten.</p>

Debrecen – Az elmúlt négy-öt évben Debrecenben nem fordult elő, hogy egy magától kidőlt fa agyonütött volna bárkit – tudtuk meg Juhász Lajostól, a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Rt. Debreceni Erdészetének igazgatójától azután, hogy szerdán idős asszonyra dőlt fa egy budapesti parkban. A nő kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe.
– A Nagyerdő területe nagyon kockázatos, mert több koros fa is kidőlt már, s nem vihar következtében. Az úgynevezett túltartott állományokban többször fordul elő ilyen szerencsétlen esemény – mondta lapunknak a szakember. A ligeteket ellenőrizni szokták, aminek erdővédelmi és baleset megelőzési szerepe is van. A veszélyesnek tartott fákat kitermelik, miután engedélyt kértek az erdészeti, vagy védett résznél a természetvédelmi hatóságtól. A debreceni erdészethez egyébként több mint 9 és félezer hektár erdő tartozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában