Helyi közélet

2008.04.17. 12:51

Közmunkások dolgoznak az erdőkben

<p>Nyíradony-Gút - Megyénkből több mint 200 ember jut közmunkához 7 hónapon át. A munkások a minimálbért kapják napi 8 órás munkájukért. Feladatuk a tanösvények, a turistautak karbantartása, és a szemétszedés.<BR /></p>

 Négyszáz állástalannak ad munkát az erdőművelési közmunkaprogramban a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. Az április elején indított, 7 hónapos programot a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatja.

A cél az, hogy a regisztrált álláskeresők, aktív korú, nem foglalkoztatott, rendszeres szociális segélyben részesülők jussanak munkához. Hajdú-Biharban és Szabolcsban a Nyírerdő Zrt minden erdészete alkalmaz közmunkásokat.

A két megyéből, összesen 58 településről kerül ki a 400 munkás. Hajdú-Biharban 208 embert foglalkoztatnak, ők legtöbben Berettyóújfaluból, Vámospércsről és Hajdúhadházról jönnek. A társaság vállalta, hogy a projekt lezárása után további 3 hónapon át foglalkoztat 40 embert.

Minimálbért kapják

A turistautakat, a tanösvényeket teszik rendbe a dolgozók, valamint az akácosokat, nyárasokat nyesik, és részt vesznek a vágástakarításban és a szemetet is szedik.

A minimálbérnek megfelelő, havi 69 ezer forintot kapják a napi 8 órás munkájukért. Emellett 6 ezer forintos étkezési utalványhoz, tüzifa-ellátmányhoz és munkaruhához jutnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában