Helyi közélet

2008.03.07. 13:40

Közvetlen párbeszédet szeretne Varga Zoltán

<p>Debrecen – Képviselőként nemcsak jogom, de kötelességem is betekinteni egy 100 százalékosan önkormányzati tulajdonú intézmény költségvetésébe.&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/a-modem-sikere/cn/haon-news-hbn_01-20080303-073638"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A Modem sikere [.pdf - 59KB]</B></A></p>

Különösen akkor, ha olyan tételek szerepelnek benne, amit már korábbi kérésem ellenére sem magyarázott meg a MODEM vezetője, Gulyás Gábor – mondta pénteki sajtótájékoztatóján Varga Zoltán, szocialista városatya.

A képviselő azt a több

mint 2 millió forintos tételt kifogásolja az intézmény költségvetésében, amit reprezentatív eseményekre terveznek költeni; ellenben a Da Vinci kiállításhoz hasonló kaliberű művészeti kiadások nincsenek betervezve a múzeum büdzséjébe.

Szóvá tette; Gulyás Gábor többszöri megkeresésére sem volt hajlandó személyesen válaszolni kérdéseire; helyette sajtóközleményt adott ki, mely a képviselő szerint nem tartalmazott konkrét válaszokat és személyeskedő hangvételű volt.

A Modem sikere — válasz
Az ügyvezető szerint a szocialisták kérdéseiből az derül ki, hogy nem tájékozottak. A Modem sikere egész Debrecen sikere. Ezt a címet adta Gulyás Gábor, az intézmény ügyvezetője közleményének, mellyel két MSZP-s önkormányzati képviselő tájékoztatójában elhangzottakra reagált (Napló, február 27., 10. oldal, Tékozlónak tartják). A két politikus pazarlónak mondta a Modem gazdálkodását.

Gulyás Gábor egyebek mellett azt írta, hogy ... közpénzből a Modem Kht. soha nem finanszírozott reprezentációt, ...természetesen egy-egy nagykövet, miniszter vagy múzeumigazgató vendéglátása... reprezentációs költségekkel jár, ... ezt saját többletbevételeinkbôl fedezzük. Az ilyen célra fordított összeg nem éri el a teljes költségvetésünk 1%-át.

A két képviselő azt is tudakolta, miképpen keletkezhet évi több mint 8 millió forintnyi karbantartási költség egy új épület esetében. A válasz szerint nem karbantásról van szó, hanem az új középületek esetében kötelező karbantartási-felülvizsgálati költségekrôl: a lift, tűzjelző, légtechnika stb. működésének ellenőrzéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában