Vádemelés

2024.07.10. 09:34

Eldurvult a veszekedés Derecskén, hámozókéssel rontott apósa torkának egy férfi

Emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt is felelnie kell.

Haon.hu

Kis híján tragédiába torkolott egy családi veszekedés Derecskén, élettársa szüleit és nagyapját is súlyosan bántalmazta egy erősen ittas férfi. Az eset tavaly nyáron történt, hamarosan emberölés kísérlete és más bűncselekmények miatt kell a bíróságon felelnie – tudatta portálunkkal a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

Eldurvult a veszekedés, akár tragédiába is torkollhatott volna a derecskei férfi ámokfutása
Eldurvult a veszekedés, akár tragédiába is torkollhatott volna a derecskei férfi ámokfutása
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

A vádirat szerint az elkövető Derecskén élt az élettársával és közös kisgyermekükkel a nő szüleinek házában. 2023. június 15-én délutántól együtt fogyasztottak alkoholt, majd éjfél után, a konyhában ülve a férfi közölte az élettársával és annak anyjával, hogy a családjával a szüleihez akar költözni Szerepre. Emiatt veszekedés alakult ki közöttük, mert a nők szerint a férfi szülei rossz körülmények között élnek, ami nem megfelelő egy csecsemőnek.

Eldurvult a veszekedés

A dühös vádlott megpofozta az élettársát, majd húzni kezdte a haját, de a nő édesanyja közéjük állt, a férfi pedig őt is többször pofon ütötte. Ezután átment a szomszédos házba, ahol az élettársa nagyapjának szobájába ment, az alvó férfit felkeltette és követelte, hogy adja oda neki a telefonját. A sértett ezen felháborodott és felszólította a férfit, hogy távozzon. 

A vádlott dühében a ruhájánál fogva kirángatta az udvarra a mankóval mozgó férfit, ott kicsavarta a kezéből a mankót, majd azzal többször erősen megütötte a földre került sértettet, akinek ezután a mellkasát olyan erővel megtaposta, hogy az idős férfi elvesztette az eszméletét.

Az élettársa a nagyapja segítségére sietett, de az elkövető a nőt a hajánál fogva elrángatta. A nő édesanyja az utcára futott, de a vádlott üldözőbe vette, és amikor utol- érte, megrúgta a lábát, majd a földre esett nőt többször is olyan erővel megütötte ököllel, hogy eszméletét vesztette, majd a férfi a közben a házba menekülő élettársa után ment. 

A házban a nő édesapja megpróbálta telefonon értesíteni a rendőrséget, de az elkövető egy hámozókéssel megszúrta őt a nyakán, mellkasán és a karján, majd elfutott. 

A vádlott élettársának anyja nyolc napon túl gyógyuló, nagyapja életveszélyes, apja pedig, bár nyolc napon belül gyógyuló szúrt sérüléseket szenvedett, de az elkövetés eszközére és irányultságára tekintettel a tettes szándéka a férfi életének kioltására irányult. 

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő elkövetőt emberölés bűntettének kísérletével, továbbá életveszélyt okozó és súlyos testi sértés bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Törvényszék a férfit börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, az eszközül használt zöldséghámozó kést pedig kobozza el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában