Vádemelés

2024.07.03. 07:53

Elfajult a vita, konyhakéssel szúrta meg élettársát a mikepércsi nő

Az élettársak között gyakran volt vita a szűkös anyagi körülmények miatt. A konyhakés is egy veszekedés után került elő.

Haon.hu

A vádirat szerint a vádlott és a sértett élettársi kapcsolatban éltek Mikepércsen. A bűncselekmény elkövetése előtti években a sértett férfi rendszeresen italozott, emiatt és szűkös anyagi körülményeik miatt gyakran voltak közöttük veszekedések – olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében.

A nő egy kisebb konyhakést ragadott, azzal szúrta meg élettársát
A nő egy kisebb konyhakést ragadott, azzal szúrta meg élettársát
Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Mint írták, 2023. október 22-én a reggeli óráktól kezdődően mindketten szeszes italt fogyasztottak, majd kora délután köztük az udvaron vita támadt. A sértett számonkérte az asszonytól azt, hogy a délelőtt kapott pénzből miért nem vett pálinkát. A vita veszekedéssé fajult, a vádlott feldühödött, bement a konyhába, kihozott egy kést, majd odaszaladt a sértetthez és őt álló helyzetben erőteljesen hasba szúrta.

Az asszony látva az élettársa sérülését, azonnal értesítette a mentőket.

A sértett a szúrás következtében közvetlen életveszélyes állapotban volt és életét a gyors orvosi ellátás mentette meg.

A jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló vádlott ellen a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vádiratban mértékes indítványként azt rögzítette, hogy a törvényi feltételek fennállása esetén a törvényszék a vádlottat 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélje és 4 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában