Kánikula

2024.07.10. 10:35

Hűsítővel és hasznos tanácsokkal segítettek a berettyóújfalui rendőrök a hőségben

A rendőrség számos fontos tippet adott, amikkel életveszélyes körülményeket kerülhetünk el.

Haon.hu

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai kedden egy különleges ellenőrzést tartottak, amelynek során a járművezetők nemcsak balesetmegelőzési tanácsokat kaptak, hanem hideg ásványvizet is ajándékba. Az akció célja az volt, hogy a rendőrök segítsenek az autósoknak jobban viselni a hőséget – derült ki a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség Facebook-posztjából.

A rendőrség  a hőségre való tekintettel több fontos dologra is felhívta a figyelmet
A rendőrség  a hőségre való tekintettel több fontos dologra is felhívta a figyelmet
Forrás: Facebook / Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság a kánikulára való tekintettel felhívta a figyelmet arra, hogy aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé. Mint írták,

ha feltétlenül szükséges elindulni, akkor mindig kipihenten vezessenek, gyakrabban álljanak meg felfrissülni, és előre tervezzék meg az útvonalat. Fontos a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása is, ezért mindig legyen a gépkocsiban hűtött ásványvíz vagy üdítőital.

A rendőrség továbbá arra kéri az autósokat, hogy legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, és tartsanak nagyobb követési távolságot. Ha megállnak a járművel, lehetőleg ne napos helyen hagyják azt. Soha ne hagyjanak kisgyermeket vagy háziállatot a parkoló gépjárműben, még rövid időre sem, mert a felforrósodott utastér életveszélyes következményekkel járhat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában