Kék hírek

2024.06.11. 09:17

Tragédia Polgáron: fél percre hagyták magára, meghalt a 2 éves gyerek

A kicsi elmerült a vízben fürdetés közben, az életét már nem tudták megmenteni, két nappal később meghalt a kórházban. Nevelőanyja ellen most vádat emelt az ügyészség.

Haon.hu

Vádat emelt az ügyészség a polgári nevelőanya ellen, aki fürdetés közben magára hagyott egy 2 éves gyereket, a kicsi pedig ezalatt vízbe fulladt.

polgári utcakép
Polgári utcakép: a települést 2023 májusában rázta meg tragédia
Forrás: illusztráció / Napló-archív

Az ügyészség közleménye részletesen is ismerteti az ügy vádiratát. E szerint a 2 éves sértett a vádlott családjában nevelkedett Polgáron. Tavaly május 26-án délután a vádlott a ház teraszán akarta megfürdetni a gyereket, ezért kivitt egy műanyag teknőt, majd háromnegyed részéig feltöltötte vízzel. Beleállította a sértettet, azonban ekkor eszébe jutott, hogy nem hozott ki magával törölközőt, ezért bement a házba. A kiskorú legfeljebb 30 másodpercig volt felügyelet nélkül, és amikor a nevelőanya visszatért, a sértett már vízszintes helyzetben feküdt a víz alatt – áll a közleményben.

Mint írták, a vádlott azonnal kiemelte a gyermeket, megrázta, erre sírni kezdett. Az asszony észrevette, hogy vizet nyelhetett, a hasa fel volt puffadva, ezért ráfektette a sértettet a lábára, és ütögetni kezdte tenyérrel a hátát.

Időközben hazaérkezett a vádlott férje, a gyermeket azonnal orvoshoz vitték, majd kórházba szállították. A sértett állapota rohamosan romlott, olyan életveszélyes belső sérülése keletkezett, amely 2 nap múlva a halálához vezetett.

Felfüggesztett fogházat kérnek a polgári nevelőanyára

Az ügyben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozott.

A vármegyei főügyészség a vádlott ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban mértékes indítványként azt rögzítette, hogy a vádlott beismerése esetén őt a törvényszék 2 év fogházbüntetésre ítélje, melynek végrehajtását 5 évi próbaidőre függessze fel – zárta közleményét az ügyészség.

Hajdú-Bihart legutóbb június 5-én rázta meg egy kisgyermek halála: Hajdúszováton ötéves kisfiú fulladt csatornába, az életét már nem lehetett megmenteni.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában