Ítélet

2024.06.20. 16:23

Megölte újszülött gyermekét a fiatal édesanya – kiderült, mennyit kapott érte

Felkavaró ügyben hozott jogerős döntést a Debreceni Ítélőtábla. Egy fiatal lány eltitkolta terhességét, majd végzett újszülött gyermekével.

Haon.hu

Jogerős ítéletet hozott a Debreceni Ítélőtábla június 20-án abban az ügyben, amelyben egy fiatal édesanya végzett újszülött gyermekével. Ahogy az a Debreceni Ítélőtábla közleményében áll, a fiatal egyedül, titokban hozta világra gyermekét, majd a szülés után végzett vele és megpróbálta eltüntetni a csecsemőt. A felkavaró esetről korábban már beszámoltunk, a lány szülei vérfoltokra lettek figyelmesek közös otthonukban, ezért mentőt hívtak, a kórházban pedig az orvosok állapították meg a szülés tényét. A körülményekre való tekintettel értesítették a rendőrséget, akik a szomszéd telkén találtak rá az elhunyt csecsemőre.

Emberölés bűntette miatt kell felelnie a fiatal édesanyának
Emberölés bűntette miatt kell felelnie a fiatal édesanyának
Forrás:  Illusztráció/MW-archív

A közleményéből az is kiderült, a vádlott szülei ellenezték lányuk kapcsolatát, ráadásul a férfi szakított a fiatal nővel, amikor tudomást szerzett terhességéről. A vádlott ezután eltitkolta terhességét, orvosnál nem volt, a gyermek érkezésére egyáltalán nem készült fel. 

Egészséges kislánynak adott életet, majd végzett vele

A vádlott 2023 februárjában egy egészséges kislánynak adott életet a házuk udvarának hátsó részében. 

Miután elvágta a köldökzsinórt, wc papírral betömte a csecsemő száját és átdobta a szomszédos lakatlan ház udvarára, majd mintha semmi sem történt volna, visszament a lakásba.

A szülei azonban észrevették a vérfoltokat és értesítették a mentőszolgálatot. A lányt kórházba szállították, ahol kiderült, hogy szült. Mivel a csecsemő hollétéről nem volt információ, ezért értesítették a rendőrséget. A kiérkező rendőrök már sajnos csak késő este találták meg a kihűlt újszülöttet, aki a gondos orvosi ellátás ellenére elhunyt.

A Debreceni Ítélőtábla közleménye alapján az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék idén februárban előkészítő ülésen a fiatalkorú vádlottat emberölés bűntette miatt 4 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott, a védő és az ügygondnok enyhítésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett. 

A Debreceni Ítélőtábla dr. Háger Tamás vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú ítéletet – olvasható a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában