Sziréna

2024.06.24. 16:36

Egy nap alatt kétszer is ittas vezetésen kapták, hihetetlenül béna magyarázattal állt elő a hajdú-bihari sofőr

Haon.hu

Kétszer is ittasan ült volán mögé a férfi

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Az elmúlt héten a Roadpol akció keretében igazoltattak a rendőrök egy biztonsági öv nélkül közlekedő 69 éves férfit. Mint azt a Hajdú-Bihar vármegyei rendőrség a közösségi oldalán írta, miután pozitív értéket fújt, jogosítványát elvették és vezetési jogosultságát felfüggesztették. Hozzátették, nyomatékosan felhívták a figyelmét az ittas vezetés kockázataira, de ez sem hatotta meg. 

Ittasan, jogosítvány nélkül

Ugyanezen a napon, pár órával később újra észrevették a volán mögött, így azonnal megállították. A sofőr magyarázata csupán annyi volt, hogy túl sok időbe telne, mire gyalogosan hazaérne.

Járművezetés ittas állapotban vétség miatt büntető, engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési, míg a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási eljárás indult vele szemben – emelték ki. 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában