Vádemelés

2024.06.18. 08:23

Három férfit is megkopasztott egy nő, a módszere faék egyszerűségű volt

A nő a bizalmassá váló beszélgetéseik után azzal fenyegette a sértetteket, ha nem fizetnek, üzenetváltásukat elküldi a partnerüknek.

Haon.hu

Internetes társkeresőkön behálózott férfiakat zsarolt egy nő – közölte portálunkkal a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség. A vádirat lényege szerint az elkövető 2023 márciusában és májusában különböző internetes társkereső oldalakon ismerkedett férfiakkal.

Súlyos összegekkel károsította meg az internetes társkeresőn megismert férfiakat
Súlyos összegekkel károsította meg az internetes társkeresőn megismert férfiakat
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

Üzenetküldő alkalmazáson kezdett beszélgetni velük, üzenetváltásaik egyre bizalmasabbá váltak, az egyik sértettnek a nő intim fényképet is küldött magáról, amiért a férfi pénzt utalt a vádlott bankszámlájára. 

Az elkövető a bizalmas beszélgetéseik után három férfit is megfenyegetett, hogy ha nem fizetnek neki különböző pénzösszegeket, az üzeneteiket elküldi a partnerüknek.

A vádlott fenyegetésének hatására a sértettek összesen több mint 800.000 forintot utaltak át a nőnek.

Káruk nem térült meg, ezért a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozása során kérték annak megfizetését. 

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő nőt 3 rendbeli zsarolás bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az elkövetőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és kötelezze a sértettek kárának megfizetésére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában