Vádemelés

2024.06.12. 09:14

Hány száz kiló szemét fér el egy udvaron? – Debrecenben megpróbálta kideríteni egy nő

A debreceni nő évekig gyűjtögetett. A hulladékgazdálkodás szabályainak megsértése miatt emeltek vádat ellene.

Haon.hu

Szokatlan esetről közölt információkat portálunkkal a Debreceni Törvényszék, egy debreceni nő évekig gyűjtögetett mindenféle hulladékot, rengeteg szemét gyűlt össze az udvarán. Ahogy az a közleményben is olvasható, a vádirat lényege szerint a debreceni elkövető 2016 óta rendszeresen gyűjtögetett a kukákból szemetet, építési törmeléket és azt debreceni házának udvarán helyezte el.

A szemét egy részét a háza előtti füves területre is kitette, hogy ott ne nőhessen növényzet
A szemét egy részét a háza előtti füves területre is kitette, hogy ott ne nőhessen növényzet
Forrás: Debreceni Törvényszék

 

Állt a szemét az udvaron

A nő az udvarán és az utcai füves területen közel 100 kg azbeszt tartalmú hullámpalát, 300 kg építési-bontási törmeléket és 400 kg lombhulladékot halmozott fel.

A vonatkozó jogszabályok alapján tilos a hulladék engedély nélküli felhalmozása és elhelyezése, az azbeszt pedig veszélyes hulladéknak minősül.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő nőt veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje – olvasható a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában