Távmeghallgatás

2024.05.24. 11:58

Ember az ilyen? – egy telefonért és 14 ezer forintért juttatták majdnem sírba a létavértesi férfit

Haon.hu

Egy igen felkavaró ügy tárgyalását folytatja a Debreceni Ítélőtábla május 30-án 13 órától – tudatta portálunkkal a szervezet. Mint írják, az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak 2021 októberében munka után egy létavértesi boltnál találkoztak. Sör, bor, pálinka és chips volt náluk, majd az italozás után hazafelé indultak. Megálltak a sértett házánál, ahová a sértett engedélyével bementek és közösen ittak tovább.

A felkavaró eset tárgyalása május 30-án folytatódik
A létavértesi eset tárgyalása május 30-án folytatódik
Forrás:  Illusztráció: MW-archív 

Pénzt követeltek a létavértesi férfitől

A késő esti órákban a sértett pihenni szeretett volna és megkérte a vádlottakat, hogy menjenek haza. Azonban a két férfi ekkor-tudva, hogy a településen aznap osztották ki a szociális segélyt-, a sértett pénzét követelte.

Mivel ezt nem kapták meg, ütlegelni kezdték. Ütötték, rúgták, taposták, majd kezét, lábát megkötözték, száját beragasztották úgy, hogy a sértett az orrán át tudott csak nehezen levegőt venni. A vádlottak végül egy mobiltelefonnal, és 14.000.-Ft készpénzzel távoztak. A sértett végül megkötözött állapotban elaludt, majd hajnalban ébredve sikerült magát kiszabadítania. A jajgatásait a szomszédok hallották meg, akik segítséget hívtak és kórházba szállították. 

A sértett közvetlen életveszélyes állapotban volt, rajta életmentő műtétet hajtottak végre.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2023 novemberében B. Sz. elsőrendű vádlottat és K. A. A. másodrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt 8 év 6 hónap fegyházbüntetésre, 9 év közügyektől eltiltásra és 100.000.-Ft pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek. Az ügyészség súlyosításért és a feltételes szabadságból való kizárás érdekében fellebbezett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában