Sziréna

2024.04.09. 14:22

Közlekedésre alkalmatlan autókat szűrtek ki a forgalomból a rendőrök Hajdúböszörményben

Az engedély nélkül átalakított autók és a közlekedésbiztonságra közvetlenül veszélyt jelentő sofőrök kerültek célkeresztbe.

Haon.hu

A jövőben is terveznek ilyen akciókat, hogy mindenki épségben hazaérhessen

Forrás: Police.hu

A balesetek számának csökkentése, a közlekedésbiztonság növelése és a szabályszegések minél hatékonyabb feltárása érdekében a Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya összehangolt ellenőrzést tartott április 5-én – olvasható a police.hu-n.

Az akcióban részt vettek a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal Közlekedési, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya Járműforgalmi Osztályának szakemberei is, akik mobil műszaki vizsgaállomással települtek ki.

A megállított autók közül három olyat találtak a kormányhivatal szakemberei, amelyek a jogszabályok értelmében közlekedésre alkalmatlanok voltak. Közülük kettőt műszaki vizsgára köteleztek, egyet pedig kivontak a forgalomból. A rendőrök egyéb közlekedési szabálysértés miatt 11 járművezetővel szemben intézkedtek.

A hatóságok a jogsértések felfedése, valamint azok visszaszorítása érdekében a jövőben is terveznek hasonló jellegű akciókat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában