Figyelmeztet a rendőrség

2024.03.31. 08:26

Húsvétkor se igyanak vezetés előtt, nem ér annyit

A hajdú-bihari rendőrök mindenkit arra kérnek, hogy az ünnep alatt mellőzzék az ittas vezetést.

Haon.hu

Facebook-oldalán figyelmeztetett a rendőrség: senki ne üljön a volán mögé ittasan

Forrás: illusztráció / MW-archív

A szankcióktól való félelem helyett sokkal fontosabb tudni, hogy valójában mekkora veszélynek teszi ki magát, utasait és közlekedő társait az, aki ittasan vezet – írta a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság Facebookja a húsvéthoz kapcsolódóan.

A rendőrség arra kér mindenkit, hogy ittas vezető mellé ne üljön be az autóba, ne üljön fel a motorkerékpárra és lehetőség szerint ne engedje, hogy bárki ilyen állapotban induljon útnak.

Hozzátették: a jogszabály a gépjárművek esetében zéró toleranciát ír elő, azaz egyáltalán nem lehet alkohol a vezető szervezetében. Kerékpárosok esetében úgy fogalmaz, hogy a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban lehet használni a biciklit, azonban nem érdemes számolgatni, hiszen az alkoholtűrő képesség egyénenként eltérő lehet. Az alkohol hatása és lebomlása függ a szervezet pillanatnyi egészségi állapotától, a testsúlytól, és az elfogyasztott étel mennyiségétől is, így senki nem tudja előre megmondani, hogy ha vezetés előtt iszik, az mennyire fogja őt befolyásolni biztonságos közlekedésben.

A felelőtlenségnek nagy ára, súlyos és visszafordíthatatlan következménye lehet, ezért a rendőrség kéri, hogy mindenki közlekedjen szabályosan.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában